Groeien: je bent er als B2C e-commerce bedrijf continu mee bezig. Maar hoe zorg je voor duurzame groei met de juiste balans tussen korte termijn impact en lange termijn groei? Het antwoord is simpel: met een growth strategy!

Met onze growth strategy aanpak starten we samen met jou je strategietraject. We brengen jouw groeikansen in beeld en geven je handvatten om gericht aan de slag te gaan. Hoe we dat doen? We leggen het je uit.

Korte en lange termijn groei

WAAROM GROWTH STRATEGY?

Weet je ongeveer waar je heen wilt, maar ontbreekt een duidelijk plan? En heb je zelf niet de tijd of expertise in huis om jouw groeistrategie te bepalen? Wij helpen je! Zo ziet dat eruit:

  • Je zorgt voor korte én lange termijn groei;
  • We werken aan een duidelijke richting, plan of structuur;
  • Een duidelijk implementatieplan om de keuze en inzet van jouw kanalen te bepalen;
  • We houden rekening met forecast en budgettering;
  • En je hebt een team in huis dat staat te trappelen om aan de slag te gaan met groeien.

Werkwijze

WAT DOEN WE?

1. Intake

Elke samenwerking starten we met een intake. Hierin onderzoeken we waar je behoeften en kansen liggen en wat je groeiambities zijn.

2. Data-analyse

Vervolgens gaan we aan de slag met een data-analyse. Samen duiken we in de huidige data om te kijken waar groeimogelijkheden liggen. We leren je bedrijf grondig kennen.

3. Strategiesessie

Tijdens een strategiesessie gaan we aan de slag met het bespreken van je groeipijlers en een uitgebreide brainstorm. Al deze onderzoeken samen, vormen de basis voor jouw persoonlijke growth strategy.

4. Vorming groeistrategie

Na de voorgaande stappen hebben we jouw organisatie goed leren kennen: van je organisatiedoelstelling, waardepropositie en buyer persona’s tot een marketingplanning en roadmap. Tijd om te gaan bouwen, dus! We plannen meestal 6-12 maanden vooruit zodat jij precies weet wat er moet gebeuren om de beoogde doelstellingen te realiseren. We kijken holistisch naar het geheel en zijn kritisch op je producten, service, webshop en welke capaciteiten je in huis hebt.

5. Presentatie en definitieve groeistrategie

In de laatste strategiesessie delen we de inzichten en aanbevelingen vanuit een groeistrategie die voor 90% af is. Samen zetten we de laatste stappen om je groeistrategie compleet te maken. Het eindresultaat? Een efficiënte groeistrategie die je zelf (of met onze hulp, natuurlijk) implementeert.

Betrokken partner

WAAROM FISH & BURGER?

Als betrokken marketingpartner streven we ernaar de groeiambities van MKB B2C e-commerce bedrijven waar te maken. Met specialistische kennis, een niche aanpak en door snel te schakelen kunnen we goed ons weg vinden in deze dynamische markt(en), terwijl we persoonlijke betrokkenheid en een performancegerichte focus behouden.

Wij zijn dan ook jouw betrokken partner in groei.

Samen achterhalen we de groeimogelijkheden van je bedrijf. Want actief nadenken over je ambities, leidt tot nieuwe, innovatieve ideeën. Zo geven we jouw bedrijf een boost!

Hebben we jouw growth strategy bepaald? Dan heb je een duidelijk groeiplan en een roadmap in handen. Samen met de beste specialisten uit de markt helpen we je ook met de concrete uitvoering van dit plan. Dat is wat samen groeien voor ons betekent.

Let’s go

HOE HELPEN WE JOU GROEIEN?

Aan de slag met jouw growth strategy? Let’s go! Deze service bieden we los aan, maar je kunt het natuurlijk ook combineren met een van onze andere services. Veel van onze klanten kiezen als vervolgstap bijvoorbeeld voor Growth Teams of Growth Services.

Wil je sparren over welk traject het beste bij jouw B2C e-commerce bedrijf past? Get in touch!

Meld je aan!