Een paar gram ideeën, een eetlepel onderzoek, een flinke scheut data, een snufje creativiteit en een theelepel budget; in een strategie komt alles samen.

Een sterke online strategie is onmisbaar om de verschillende online marketing specialismen naadloos op elkaar aan te sluiten. Het is jouw roadmap naar het behalen van de doelstellingen, het creëren van groei en het transformeren in een succesvol bedrijf.

Niet alle snelgroeiende bedrijven hebben een strategie, oftewel document dat aan de basis ligt van alle online marketingactiviteiten van je merk. Groeien zonder een plan is hetzelfde als een bestemming vinden zonder kaart of kompas; je raakt verdwaald en haalt meestal je eindbestemming (of doel) niet.

Een (online) bedrijfsstrategie opzetten is dus een must om de potentie van jouw bedrijf in zijn geheel te benutten en de groeiambities werkelijkheid te maken. 

In de praktijk 

Zodra je antwoord hebt op deze vragen, kun je de marketing indelen. Wij gebruiken hier het See-think-do-care (STCD) model voor. Dit is een marketingframework waarin jouw doelgroep centraal staat in verschillende fases van de online marketing funnel. Voor elke stap definiëren we de doelgroep, het klantdoel, het marketingdoel, de boodschap, de typen content, de kanalen met het meeste effect en de KPI’s om het resultaat te bewaken. We passen het STCD-model aan, zodat het naadloos aansluit op de weg die jouw klant aflegt in zijn of haar (aankoop)proces. Zo ontstaat er een strategisch raamwerk dat bij jouw markt past.

See Think Do Care - Online marketing strategie
AAARRR model - Online Marketing strategie

Een andere model waar wij en veel mede-growth hackers mee werken is de pirate funnel (ze noemen het de pirate funnel vanwege de eerste letters: AAARRR). Deze wordt voornamelijk gebruikt om bottlenecks of groeikansen op te sporen. Als je wilt groeien is het van belang om te weten of je moet focussen op meer bezoekers aantrekken, activeren, converteren of herhaalaankopen stimuleren.

Een voorbeeld: Stel je wilt in omzet verdubbelen en er komen maandelijks 20.000 bezoekers op je website en er kopen er 200. Dan is het conversieratio 1%, dat is niet slecht maar als je dat weet te verdubbelen naar 2% dan doet je omzet dat ook. Dit zijn vaak aanpassingen die je doet aan de website voor een betere klantbeleving, denk hierbij bijvoorbeeld aan website personalisatie met tools zoals Squeezely.

Met behulp van onze werkwijze: define, design en execute, gaan wij pragmatisch te werk en zijn we continue op zoek naar kansen en mogelijkheden. Deze aanpak heeft al bij vele klanten tot groei en succes geleid. Als partner ontwikkelen wij de juiste strategie voor jouw ambities en helpen je met het maken van keuzes. 

Wij staan klaar als sparringpartner om jouw groeiplan uit te stippelen en te realiseren. Laat je het ons weten als je een keer (vrijblijvend) wilt sparren over jouw strategie? 

Online marketing strategie - Growth Hacking

Samen met onze experts adviseren wij jouw bedrijf op het gebied van verschillende strategieën:

  1. Groeistrategieën
  2. Marketingstrategieën
  3. Go-to-market strategieën
  4. Cross-border strategieën

Hierbij zetten we strategieën op en verzorgen we eventueel ook de implementatie ervan. Wij kunnen de gehele strategie uitwerken of adviseren over een gedeelte van de strategie.

Fish & Burger is een full-service digital growth agency met kennis over alle specialismen die nodig zijn voor groei. Wij staan samen met onze experts klaar om een weergaloze strategie te creëren om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. 

Quote van een expert

Veel snelgroeiende scale-ups zijn vooral bezig met doen. Aan een gedegen strategie ontbreekt het vaak. Dat komt ook omdat er niet een overvloed is aan ervaring en specialistische kennis. De strategie mist daardoor diepgang. Het gevolg? Je rent mogelijk de verkeerde kant op een veel budget gaat verloren. Wij helpen je graag bij het opzetten van een succesvolle strategie.

Mikel Burger

Mede-oprichter van Fish & Burger