Met behulp van SEO (search engine optimization) zal jouw website een hogere positie in Google bemachtigen, meer traffic genereren en daarmee meer conversie.

Goede bedrijfsconcepten, producten en diensten verdienen het om online gevonden te worden.

De afgelopen jaren is SEO (search engine optimization) steeds belangrijker geworden binnen de marketing. Dat is begrijpelijk, omdat het een effectieve manier is om de online zichtbaarheid van bedrijven te verhogen zonder dat je hoge advertentiekosten betaalt. 

Heb jij als jong bedrijf moeite met het bereiken van jouw doelgroep? Dan kan het verbeteren van je SEO een uitkomst zijn. Wij leggen je graag uit hoe.

 

In de praktijk 

Door middel van handige tools en de juiste data kunnen websites beter zichtbaar worden op zoekmachines, zoals Google en Bing. Dit omhelst het gebruik van de juiste zoekwoorden, maar ook van meer technische aanpassingen.

Het gaat hierbij om aanpassingen aan de voor- en achterkant van je website en het opbouwen van online autoriteit door ervoor te zorgen dat andere websites linken naar jouw website (linkbuilding). Door een sterk SEO-fundament te bouwen kan jouw website organisch gevonden worden door de doelgroep die je wilt aanspreken. 

Samen met onze SEO-experts kunnen wij je helpen bij alle aspecten die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van jouw website. Hieronder leggen we de verschillende aspecten uit.

De juiste zoekwoorden 

SEO is zo ingericht dat je middels de juiste informatie de brug tussen bedrijf en doelgroep slaat. Maar hoe weet je naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is? Dat kun je onderzoeken met een zoekwoordenonderzoek. Dit is de basis van je SEO strategie. Er zijn verschillende betaalde en onbetaalde tools om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Tools als de keyword planner van Google en Ubersuggest zijn (tot op zekere hoogte) gratis te gebruiken. Met behulp van deze tools kun je keywords opzoeken, zoekvolumes analyseren en zo bepalen op welke keywords jij het beste kunt focussen om je doelgroep te bereiken. Het vinden van de juiste zoekwoorden helpt je om je doelgroep beter te begrijpen. Vervolgens kun je een keyword planner gebruiken om jouw strategie uit te werken.

Technische aanpassingen

Er zijn een aantal technische aanpassingen die de vindbaarheid in Google helpen verbeteren. Zonder goede basis is het een stuk lastiger om goed vindbaar te zijn in zoekmachines. Ook overige campagnes, zoals SEA en social, profiteren van een technisch sterke website. Wij kunnen assisteren met behulp van een SEO-scan van de website. Hieruit volgen diverse technische optimalisaties om de vindbaarheid in Google te verbeteren. We nemen de snelheid van de website onder de loep, controleren of alle relevante URL’s door zoekmachines worden geïndexeerd en controleren of je website juist gebruik maakt van interne links. Tot slot bekijken we de veiligheid van je website en onderzoeken of je website gebruik maakt van structured data.

SEO-copywriting 

Sterke en overtuigende teksten helpen om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Content die aansluit op de zoekintentie van de bezoeker is de absolute sweet spot die je wilt bereiken. We voeren een gedegen zoekwoordenonderzoek uit en schrijven op basis daarvan aansluitende SEO-teksten voor onze klanten. Onze SEO-experts zijn gespecialiseerd in het schrijven, redigeren, creëren en optimaliseren van teksten. De tone of voice wordt altijd aangepast op jouw bedrijf, zodat webteksten aansluiten op je strategie. SEO-teksten worden volgens de laatste richtlijnen van Google geschreven. Het voordeel van goede SEO-copywriting is een betere vindbaarheid in zoekmachines en een groei in naamsbekendheid.

Onze SEO experts hebben alle kennis in huis om jouw website beter vindbaar te maken voor je doelgroep. Met behulp van aanpassingen aan de voor- en achterkant van je website te doen bouwen we een sterk SEO-fundament met een gemeenschappelijk doel: meer relevante bezoekers en conversies. Het is een budgetvriendelijke investering in de toekomst, je bereikt immers onbetaalde topposities in zoekmachines. Het resultaat? Jouw website is zicht- en vindbaar voor jouw doelgroep en nieuwe potentiële klanten die het web afspeuren.

Met behulp van de juiste SEO strategie helpen wij bedrijven om beter vindbaar te worden voor hun doelgroep – een win-win!

Roos van Dop

Copywriter en Affiliate Marketeer