Op het juiste moment top-of-mind zijn bij jouw klant, daar draait het om bij marketing automation.

Door het effectief inrichten van je marketing automation voorkom je dat je met losse flodders gaat schieten. Verhoog op een effectieve manier de relevantie van jouw bedrijf bij de juiste doelgroep. 

Marketing automation zien we de laatste jaren steeds vaker terug als belangrijk onderdeel van marketingstrategieën. Deze manier van werken zorgt ervoor dat potentiële klanten op het juiste moment met de juiste boodschap worden benaderd, waardoor de kans op conversie verhoogd wordt.

Marketing tips voor start-ups

De voordelen van Marketing Automation 

Als start- of scale-up kan jij marketing automation inzetten om je groeipotentieel waar te maken. Het zorgt ervoor dat jij relevant wordt en blijft voor je doelgroep en een loyaal klantenbestand creëert. 

Daarnaast biedt marketing automation de volgende voordelen: 

 • Effectievere marketing; 
 • Inspelen op klantbehoeftes; 
 • Automatisering; 
 • Verhogen onsite conversie; 
 • Loyalere klanten met een hogere koopintentie; 
 • Inzichtelijke data; 

Wij analyseren de data van jouw bedrijf om advies te geven over de juiste inzet van marketing automation. Vervolgens maken onze designers en copywriters ongeëvenaarde content, zetten we onze e-mailmarketeers in voor opvallende e-mailcampagnes en blijven we zicht houden op de resultaten.

In de praktijk 

Er zijn veel bedrijfsprocessen die tijdrovend zijn zonder dat dat echt nodig is. Door te kijken waar we bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren maken we jouw bedrijf efficiënter en komt er bij jou, en je collega’s, meer tijd vrij voor andere zaken.

De acties en werkzaamheden die wij kunnen nemen zijn: 

 

 • Werken met API’s (Application Programming Interface)en DMP’S (Data Management Platform) om data flows binnen en tussen verschillende systemen op te zetten, om zo campagnes te maken en te optimaliseren; 
 • Het opstellen van gepersonaliseerde bezoekersprofielen via DMP’s, die gebruikt kunnen worden voor het optimaliseren van onder meer social campagnes; 
 • Campagne resultaten analyseren het uitvoeren van testen op bestaande campagnes om het resultaat hiervan te maximaliseren; 
 • Monitoring & reporting van de marketing automation campagnes via Google Data Studio; en
 • Het opzetten van gepersonaliseerde on-site campagnes met HTML en JavaScript.

Wil jij super relevant zijn en van je klanten terugkerende klanten maken?
Wij helpen je graag met het inrichten van je marketing automation. 

Door middel van het in kaart brengen van de gehele customer journey kunnen we op het juiste moment de juiste boodschap via het juiste kanaal overbrengen. Dit klinkt voor de handliggend en cliché, maar in de praktijk wordt dit nog (veel te) weinig toegepast.

Een voorbeeld hiervan: aan het begin van de journey zijn potentiële klanten nog niet bekend met jouw bedrijf en je producten, dan is bijvoorbeeld Google Ads een interessant kanaal om te gebruiken. Voor klanten die al eerder een aankoop hebben gedaan (waar je dus al het emailadres van hebt en meer informatie over weet) is het niet logisch om die opnieuw te benaderen via Google Ads maar zou je bijvoorbeeld e-mailmarketing kunnen inzetten.

Mascha Soors

Marketing Automation Specialist