DE AMBITIE? NUTRIBITES WILT EEN STIJGING REALISEREN VAN 166% NIEUWE KLANTEN IN 1 JAAR!

 

FISH AND BURGER IS GEVRAAGD OM NUTRIBITES TE BEGELEIDEN IN DEZE GROEIFASE, DE STRATEGIE EN EXECUTIE TE DOEN VAN PAID ADVERTISING EN MARKETPLACES.

 

Nutribites

Nutribites is een supplement bedrijf dat streeft naar een grotere bewustwording van gezondheid, voeding en een gelukkig leven. Met zuivere voedingssupplementen, begeleiding en educatie helpen zij mensen om gezond van binnen te zijn, slank van buiten en mentaal in topvorm te verkeren. 

Nutribites belooft zuivere supplementen te leveren, binnen 24 uur te bezorgen en gratis verzekerde levering te bieden. Bovendien bieden ze een ‘lege pot’-garantie waarbij je het volledige aankoopbedrag binnen 60 dagen terug krijgt, zelfs als je het supplement al hebt gebruikt. Met de Nutribites-garantie streven ze ernaar om hun klanten tevreden en gelukkig te houden. 

Uitdagingen

Als snelgroeiend bedrijf met ambitieuze doelen liep Nutribites tegen een aantal uitdagingen aan:

1. Het vinden van de juiste marketingpartner voor deze groeifase met kennis van zaken.

2. Google Ads opschalen in een competitieve markt, waar de inkoopkosten stijgen en het lastig is om het vertrouwen van de consument voor je te winnen.

3. Facebook was hét acquisitie kanaal. Alleen na de IOS update in 2021 update, toen was de performance flink gedropt en kreeg het huidige marketingbureau de campagnes niet meer rendabel. 

4. Het vinden van een nieuw acquisitiekanaal. 

 

”Voor ons was het best een uitdaging om de juiste partner te vinden. We zochten een betrokken partner die het onderscheidende vermogen snapt en weet hoe het werkt in onze markt’’

De start 

In juni 2022 kwamen Mikel (co-founder van Fish&Burger) en Bnar in contact over een samenwerking. Er was direct een klik, zegt Bnar. Zoals bij veel bedrijven zag ik de logo’s van een aantal klanten op de website van Fish&Burger; deze bleken bijna allemaal nog actief te zijn als klant. Dat gaf me vertrouwen en de doorslag om een pilot te starten. 

De pilot zou succesvol zijn als Fish&Burger de Facebook campagnes weer aan de praat zou krijgen zoals voorheen.

Dat is gelukt. Inmiddels zijn we meer dan 1 jaar verder en werken we nog steeds naar tevredenheid samen.

‘’We hadden voor Fish & Burger al met meerdere marketingbureaus samengewerkt. Allemaal partijen met de beste intenties en expertise in een aantal dingen. Alleen zitten wij in een markt waarin onderscheidend vermogen essentieel is. En daarom zochten wij een partij die de juiste ervaring in onze markt had.’’  

Samen groeien

De basis voor vertrouwen was gelegd. Wat we vervolgens hebben gedaan is:  

 1. Samen nagedacht over nieuwe acquisitie kanalen & experimenten die voor de gewenste groei moeten zorgen, daar keuzes in gemaakt en een duidelijke roadmap ontwikkeld.

   

 2. Specialisten bij de samenwerking betrokken waarmee we snel stappen konden zetten en nieuwe kanalen aftasten. Hierin hebben we het interne team kunnen ontzorgen.

   

 3. Het fundament van Google en Facebook verder versterken en de campagnes opschalen.

 

Door het openen van een nieuw verkoopkanaal hebben we al 18% van de groeidoelstellingen behaald en dan moeten we nog live gaan op Amazon. Daarnaast ranken we met het belangrijkste keyword ‘Green Juice’ op #1 

Vallen en opstaan

We hebben een aantal experimenten gedaan met affiliate en influencer marketing, daar hebben we helaas niet de verwachte resultaten laten zien. Dit terwijl dit voor andere vergelijkbare merken wel goed werkt. We waren op zoek naar bewijsmateriaal voordat we daar serieus middelen naar toe zouden sturen.

‘’Samen proberen en vallen hoort er ook bij”, zegt Mikel Burger, je kan een aanname doen maar uiteindelijk is iedere klant ook weer anders en dit helpt ons weet met focus verleggen op andere kanalen.

Met verkopen op bol.com en advertenties hebben we wel raak geschoten zoals je hiernaast kunt zien.

Inmiddels zijn we meer dan 1 jaar verder en Nutribites is meer dan 300% gegroeid en heeft 4 nieuwe, succesvolle producten gelanceerd.

Online advertising

De ingrediënten van een succesvolle strategie op online advertising voor Nutribites:
 • Werken vanuit een sterke basis door het inrichten van gedegen accounts.
 • Neerzetten van een sterke basis structuur aan campagnes.
 • Nieuwe budgettering die ruimte geeft om winstgevende campagnes snel op te schalen. De motor achter je groei.
 • Continuering in het uitvoeren van hygiëne checks, campagne optimalisatie en experimenten sprints.

”Onze samenwerking heeft een sterke basis met een hele directe communicatie. Hierdoor ontstaan er gezonde discussies die voor de mooiste dingen zorgen. Zonder wrijving, geen glans! Daarnaast zitten we op één lijn betreft het tempo: we houden allemaal van doorpakken en snelheid.’’

 

Laatste take away van Bnar:

Het vinden van een juiste groeipartner kan een uitdaging zijn; het moet klikken op verschillende vlakken. Bnar vertelt hierover: ”Wat bij ons goed heeft gewerkt, is om te beginnen met een lastige pilot. Wij hebben één van de moeilijkste (en belangrijkste) dingen aan F&B uitbesteed om te kijken of dat zou lukken. Toen we daarin het vertrouwen kregen, hadden wij in een korte tijd onze bevestiging en was het een GO voor de verdere samenwerking.

 

Let’s go

JOUW BETROKKEN GROEIPARTNER

Bij Fish and Burger zijn we dé gespecialiseerde partner voor e-commerce bedrijven met 500-15.000 maandelijkse orders. Onze data-gedreven aanpak en ervaren specialisten tillen jouw online advertising naar een hoger niveau, zodat je maximaal rendement uit je advertentiebudget haalt. Samen bouwen we aan jouw e-commerce succes! 

Meld je aan!