130% omzetgroei in 1 jaar!

De ambitie? Ieder jaar met tenminste 100% groeien! Fish and Burger is gevraagd om te helpen bij bedenken en uitvoeren van een digitale strategie om ambitieuze doelen waar te maken.


Muscle Meals

Al sinds de oprichting in 2014 is Muscle Meals gespecialiseerd in de bereiding en bezorging van kant-en-klare sportmaaltijden. De maaltijden worden vers bereid en ingevroren thuisbezorgd. Het assortiment telt ruim 50 verschillende sportmaaltijden om vers, gezond en lekker eten toegankelijk te maken voor alle soorten sporters.

Muscle Meals is ontstaan uit een passie voor bodybuilding. Inmiddels is het uitgegroeid tot een begrip onder bodybuilders en fitness fanaten. Toch zijn de sportmaaltijden toegankelijk voor iedereen die als doel heeft om af te vallen, aan te komen (in spiermassa) aan te komen of gewoon lekker en gezond te eten. Muscle Meals wilt graag haar naamsbekendheid opbouwen en meer sporters motiveren. De ambitie? Ieder jaar met tenminste 100% groeien! Fish and Burger is gevraagd om te helpen bij bedenken en uitvoeren van een digitale strategie om ambitieuze doelen waar te maken.

Uitdagingen

In een markt met veel nieuwe toetreders is de urgentie hoog om te blijven groeien en investeren in een unieke positie voor Muscle Meals als marktleider. Van nature was Muscle Meals een niche speler en gericht op de fanatieke fitness consument. Om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren was een verbreding van de doelgroep en een professionaliseringsslag noodzakelijk.

De grootste uitdagingen van deze campagne:

  • Sterke afhankelijkheid van paid ads en een toename in kosten per klik en sales 80% hiervan kwam binnen op de merknaam
  • 10% van de klanten realiseerden 90% van de omzet
  • De campagnes waren niet schaalbaar en miste diepgang.

Iedere succesvolle startup krijgt op den duur te maken met groeipijnen. De resultaten streven de interne organisatie vooruit. Vaak is de eigenaar een duizendpoot die het bedrijf runt, uitbouwt en de marketing erbij doet. Tijd om een hele strategie met doelen en KPI’s uit te werken is er vaak niet. Het samenwerken met een gespecialiseerd marketingbureau biedt start-ups de mogelijkheid om online verder te groeien en meer betrokkenheid te creëren. Ons voornaamste doel is om de eigenaar te ontzorgen, zodat hij of zij meer tijd heeft voor het bouwen aan de (interne) organisatie. Er moet een goed fundament staan voor groei. Je wilt namelijk voorkomen dat bij een toenemende vraag je dit intern niet kan bolwerken en je (nieuwe) klanten ontevreden zijn over de geleverde producten of diensten.

‘’Fish and Burger ontzorgt volledig in mijn Marketing. Zij helpen mij met het vertalen van mijn groei ambities naar concrete marketingplannen en nemen een team van ervaren specialisten mee.’’

Implementatie

Na een aantal gesprekken en het leren kennen van de organisatie, volgde een data analyse. Daar is er kritisch gekeken naar het fundament. De uitkomst was een lijst met quick wins bottlenecks die groei zouden afremmen en wensen die we op middellange termijn zouden aanpakken. Wat kwamen we zoal tegen? De website had een langzame laadtijd, de resultaten werden niet goed geattribueerd in Google Analytics en er was veel waste in campagnes. De eerste paar weken hebben we besteed aan het goed zetten van de basis.

Daarna zijn we verder gaan kijken en hebben we ons afgevraagd: waar halen we 100% groei vandaan en hoe zorgen we dat dit realiteit wordt? We organiseerden een 4 uur durende hackathon met de beste specialisten in de markt en beantwoorden deze vragen. De uitkomst van de sessie was een lijst aan ideeën waar me mee aan de slag zijn gegaan en die als input hebben gediend voor de digitale strategie. Nadat de richting en roadmap waren bepaald, zijn we gestart met de executie fasen. Hiervoor hebben we een team van beste specialisten samengesteld die ons daarbij hebben geholpen (en nog steeds doen). Tijdens de executie zijn we continue op zoek gegaan naar de sweet spot; wat werk dat gingen we meer doen en wat niet dumpen (zo simpel). Continue experimenteren is een belangrijk onderdeel van onze werkwijze.

Resultaten

De ontwikkelingen bij een snel groeiend bedrijf als Muscle Meals volgen elkaar in rap tempo op. Momenteel helpen we bij het ontwikkelen van een nieuwe shop om de groei verder te faciliteren. Onderstaand een aantal resultaten waar we trots op zijn:

  • 130% YoY omzetgroei gerealiseerd in 1 jaar
  • New business aandeel is gestegen met 10%
  • Conversiepercentage van 4,15% (+16% groei)
  • Muscle Meals eindigde in 2020 in de top 5 snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland.

Let’s go

SAMEN GROEIEN?

Onze focus ligt op ondernemers en bedrijven met een uitgesproken groeiambitie. De afgelopen jaren hebben we een succesvolle methodiek ontwikkeld waarmee onze klanten mooie resultaten hebben behaald.

Vanuit deze ambitie en op basis van data ontwikkelen we een aanpak om dit samen te realiseren. We werken met een flexibel team van specialisten, omdat elke klant en uitdaging uniek is en dus een andere aanpak vereist.

We laten graag de resultaten en ervaringen van onze klanten voor ons spreken. Hopelijk geeft dit je een goede indruk van onze werkwijze en behaalde successen. Durf jij de uitdaging met ons aan te gaan?

Meld je aan!