BlaBlaCar, de Franse scale-up en unicorn is internationaal flink aan het uitbreiden. Ze hebben in april 2021 een investering opgehaald van 97 miljoen euro voor het vervullen van de volgende missie: het wereldwijde go-to multi-modal platform te worden voor bus-, carpool- en treinreizen. Met hulp van de Digital Growth Agency Fish and Burger, is BlaBlaCar van plan de bus operatie en aandeel in de markt flink te laten groeien.

Het doel van de partnership met Fish and Burger is het marktaandeel te laten groeien is BlaBlaCar uit te bouwen als hét gedeelde reisplatform.

Fish and Burger richt zich volledig op snelgroeiende startups en helpt hen exponentieel te groeien via Digitale Marketing. Hoe ze dat doen, daarover vertelt co-founder Mikel Burger: ‘’Met Fish and Burger bieden wij een maatwerk oplossing, vanaf het doen van marktonderzoek, het uitwerken van een digital strategie tot aan de uitvoering ervan samen met de beste specialisten uit de markt kunnen wij uit handen nemen. Wij positioneren onszelf als een flexibele schil en nemen veel kennis en ervaring mee. Bij snelgroeiende bedrijven is het belangrijk om flexibel en proactief te zijn en de hoogste kwaliteit en service te leveren. Dat kunnen wij, omdat we wendbaar zijn en uitsluitend met externe specialisten werken.’’

“We began working with Fish and Burger to help us develop a Marketing & Distribution plan which will fuel our business growth in the Benelux. Their flexible mindset & access to specific local specialists is what made the difference. Paul-Adrien Cumenal, Marketing Team Lead at BlaBlaCar.”

Er liggen gigantisch veel kansen in de reisbranche. Consumenten zijn bijvoorbeeld steeds milieubewuster en waar de meesten van hen nu voor korte afstanden met het vliegtuig reizen, zie je dat er een verschuiving plaatsvindt naar schonere vervoersmiddelen (zoals deelauto’s, bussen of treinen). BlaBlaCar bevindt zich in een unieke positie met het netwerk, platform en de reiservaring in meer dan 22 landen.

Volgens Mikel Burger zal BlaBlaCar de markt opnieuw betreden met een aanbod dat is afgestemd op de verwachtingen van de lokale Nederlanders en Belgen en deze zal zeer prominent zichtbaar zijn.